Épületek energetika tanúsítványa és Hőkamerás vizsgálatok

Mi indokolja?

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az európai országok energiafogyasztásának 45–50%-a az
épületek létesítésére és üzemeltetésére fordítódik, vagyis az energiafelhasználás és a fenntartható fejlődés szempontjából ez a legkritikusabb és legfontosabb szektor. Ha egy hűtővásárlásnál fontos annak energiafogyasztása akkor házaink, lakásaink üzemeltetésénél sem lehet közömbös mennyit költünk energiafogyasztásukra.

Mit kínálunk?

Cégünknél rendelkezésre áll az épületenergetikai tanúsítói személyi, valamint a szükséges szoftveres háttér arra, hogy épületenergetikai tanúsítást végezhessünk.

Az energetikai tanúsítvány jogszabályi háttere?

A 2002/91/EK számú Épületenergetikai direktívának megfelelően hazánkban három rendelet jelent meg, amely az irányelv bevezetését teszi kötelezővé:
1. 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet: Az épületek energetikai jellemzőinek
meghatározásáról
2. 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet: Az épületek energetikai tanúsításáról
3. 264/2008 (XI. 6.) Kormányrendelet: A hőtermelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatáról
Az előírások szerint 2012 január 1.-től az alábbi esetekben kötelező az energetikai tanúsítvány tulajdonosok általi elkészíttetése:
-   Új építésű épületek esetén a használatba vételi eljárás megindításáig,
Meglévő épületek esetén ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás esetén, illetve 1 évnél hosszabb bérbeadás esetén.
 

Kapcsolat:

Pétermann László
E-mail: petermannl@techniq.hu
Tel.: 72/242-409