Gégecső rögzítéstechnika

   Az általunk forgalmazott előfűzött gégecsövek használata szükségtelenné tette a csövek hajlítását, toldását, és főleg a vezetékbehúzást.

   A szerelések elemzése során megfogalmazódott egy újabb igény: a technológia akkor lenne tökéletes, ha a csövek horonyba való behelyezése során nem kellene ideiglenes rögzítésrők gondoskodni illetve a jelentős türelmi időt igényló gipszeléssel foglalatoskodni.

   Társaságunk mérnökei több kísérlet és mintadarab elkészítése után megtervezték a forgalomban lévő horonymarók által mart horonyszélességek figyelembevételével azokat a rögzítő bilincseket, melyek kézzel egy mozdulattal a horonyba üthetőők, és 2db, maximum 20mm-es gégecső stabil tartását biztosítja.

 

Egy további fejlesztés eredményeképpen megszületett a gégecsőre pattintható rugós klipszünk, melynek segítségével a szerelés tovább egyszerűsödött. A klipsz akár kötődobozban, akár gipszkarton váznál a csőre pattintva stabilizálja annak indulási helyzetét, így nem áll fent a kellemetlen kicsúszás veszélye.

 

Techniq 2000 Kft.
7624 Pécs,
Hungária út 53/1.
Tel.: +36-72/242-409

1047 Budapest,
Baross u. 12.
Tel.: +36-1/220-1804

e-mail:
kozpont@techniq.hu